Velkommen til ED Danmark

Impotensbehandling

Rejsningsbesvær, som også kaldes erektil dysfunktion (ED) eller impotens, er udbredt i Danmark. Cirka hver femte mand i 40-års-alderen har oplevet problemer med at opnå eller opretholde en rejsning. Hvis du flere gange har oplevet problemer med at opnå eller opretholde tilstrækkelig rejsning i forbindelse med seksuel aktivitet, så har du rejsningsproblemer. Alle mænd kan opleve problemer med rejsning, og der er kun grund til bekymring, hvis det sker ofte eller hver gang under seksuel aktivitet.

For at få en rejsning kræves det, at blodtilførslen øges mindst 20 gange. Når du oplever en rejsning, slapper dine glatte muskelceller af, blodkarrene udvider sig, og der strømmer blod ud i penis. Blodet bliver i penis, og den bliver dermed hård og stiv. Hvis du er blevet impotent, er din krops evne til at tilføre blod i penis forringet, men der findes heldigvis metoder til impotensbehandling som eksempelvis Shockwave, som vi benytter os af her hos Hasle Fysioterapi. Denne metode vil vi uddybe her på siden sammen med generelle og nyttige informationer om impotens.

Er rejsningsproblemer normalt?

Rejsningsproblemer bliver mere og mere normalt i forbindelse med alderen. Impotens rammer cirka 5% af mænd i 40-års-alderen i en så høj grad, at der kræves impotensbehandling. Cirka 10% af mænd i 50-års-alderen rammes af impotens, og chancen for at blive impotent stiger mere og mere med alderen. Tallet for antal mænd, der har oplevet rejsningsproblemer uden behov for impotensbehandling, er dog meget større. Det er altså meget almindeligt at have oplevet problemer med rejsningen. Om man bliver ramt af impotens afhænger derudover meget af den enkelte mands sundhedsmæssige tilstand.

Hvorfor oplever jeg rejsningsproblemer?

Der findes mange forskellige årsager til, hvorfor du oplever rejsningsproblemer. Det er vigtigt at blive klogere på disse årsager, så du hurtigst muligt kan få hjælp til at afværge problemet. Årsagerne kan både være psykologiske og organiske:

De psykologiske årsager kan være:

 • Depression
 • Stress
 • Problemer i parforholdet
 • Et tab af en partner
 • Tidligere traumer i forbindelse med sex
 • Præstationsangst
 • Manglende viden om seksuelt samleje

De organiske årsager kan være:

 • Overvægt
 • Sygdom
 • Indtag af medicin
 • Aldersforandringer
 • Rygning
 • For stort alkoholindtag

Derudover kan der være legemlige årsager til rejsningsproblemer, hvoraf nogle oftere er skyld i impotens end andre, hvis årsagen udelukkende er grundet legemlige årsager:

 • Karmæssige sygdomme skyldes cirka 40% af tilfældene
 • Diabetes skyldes cirka 30% af tilfældene
 • Medicinindtag skyldes cirka 15% af tilfældene
 • Operationer eller skader på bækkenet skyldes cirka 6% af tilfældene
 • Nervemæssige skader skyldes cirka 5% af tilfældene
 • Og hormonelle problemer skyldes cirka 3% af tilfældene
 • Derudover kan der være andre legemlige forhold, der påvirker rejsningsproblemer i 1% af tilfældene

Alder, parforhold og rejsningsproblemer

Kroppen forandres med alderen, og det er normalt, at der skal mere til for at opnå og opretholde en rejsning, da blodkarrene bliver mere forkalkede i og omkring penis. Har din partner også seksuelle vanskeligheder, kan dette også påvirke din rejsning negativt, da manglende lyst til seksuel stimulation eller manglende fugt i skeden hos kvinden påvirker mandens rejsning. Snak derfor med din partner, hvis du er i tvivl om lysten til sex hos dem, da det kan ende med at have en længere psykologisk effekt på dig.

Alkohol og rejsningsproblemer

Alkohol formindsker kroppens produktion af det mandlige kønshormon testosteron, der resulterer i nedsat sexlyst og rejsningsproblemer, som kan medføre impotens. Derudover kan alkohol medføre skader på dit nervesystem samt skader på hjerneområder, og disse har betydning for dit sexliv. Bliver bestemte nerveceller beskadiget, kan det forårsage rejsningsbesvær samt problemer med sædejakulering.

Rygning og rejsningsproblemer

Tobak skader evnen til at opnå og opretholde en rejsning, og det øger altså risikoen for impotens. Nikotinen i cigaretter øger risikoen for forkalkning i de små blodkar, hvilket resulterer i en nedsat blodtilførsel til kønsorganerne. Dermed kan du som ryger forbedre rejsningsevnen ved at stoppe med at ryge eller skifte til e-cigaretter.

De forskellige typer af rejsningsproblemer

Impotens rammer mænd forskelligt, og der findes forskellige typer af rejsningsproblemer.

 • Hos nogle mænd opstår impotens pludseligt, mens det for andre kommer gradvist. Opstår impotens pludseligt, er det typisk grundet psykiske årsager. Derimod skyldes det som regel fysiske årsager, hvis tilstanden forekommer gradvist.
 • Man kan have både primært- og sekundært rejsningsbesvær. Hvis du aldrig har kunnet opnå tilstrækkelig rejsning i en seksuel situation, har du primært rejsningsbesvær. Har du tidligere kunnet opnå en rejsning, har du
 • sekundært rejsningsbesvær.
 • Impotens kan være total eller delvis. Ved total impotens kan penis overhovedet ikke opnå en rejsning og kan altså ikke blive stiv. Ved delvis impotens kan penis opnå fuld rejsning uden at kunne opretholde den, eller kun blive delvis stiv og altså ikke opnå fuld rejsning.
 • Du kan derudover have global impotens, hvis du har rejsningsbesvær i alle seksuelle situationer. Hvis du kun oplever rejsningsproblemer i nogle seksuelle situationer, er du ramt af situationel impotens.

Er du i tvivl, så gå til din læge

Hvis du er i tvivl om din evne til at opnå og opretholde en rejsning, kan du gå til din praktiserende læge. Din læge vil spørge dig om fysiske og psykiske forhold, der kan påvirke din evne til at få en rejsning. Lægen vil formentlig tjekke dit blodtryk, stofskifte, kolesterol, hjerte og blodsukker, da rejsningsbesvær kan være første tegn på forhøjet blodtryk og diabetes.

Tyder det på, at det er psykologiske forhold som eksempelvis præstationsangst, stress eller depression, der skyldes mistanken om impotens, kan en samtale med en psykolog også komme på tale. Du kan spørge din læge om de forskellige metoder til impotensbehandling.

Du kan også teste dig selv her ved at udfylde et spørgeskema og se, hvor på det internationale indeks af erektil funktion du ligger.

Forskellige metoder af impotensbehandling

Der findes mange forskellige metoder til behandling af rejsningsproblemer som eksempelvis vakuumpumpe, injektioner i penis, penisring og psykologisk behandling, men disse behandlingsmetoder kan sjældent stå alene uden en form for sideløbende medicinsk behandling såsom viagra-tabletter.

Hos Hasle Fysioterapi gør vi derfor brug af shockwave-behandling, som er blevet brugt til at behandle rejsningsbesvær siden 2010.

Effektiv impotensbehandling med Shockwave

Shockwave er en non-invasiv impotensbehandling, som er uden smerter og gener samt efterfølgende bivirkninger. Behandlingen kan som regel stå alene uden sideløbende medicinindtag. Ved Shockwave-behandlingen sendes der lydbølger ind mod penis med høj frekvens. Disse lydbølger trænger ind gennem huden og ind i vævet, hvor de har til formål at øge blodcirkulationen samt stimulere dannelsen af nye blodkar i og omkring penis.

Vores impotensbehandling kræver normalvis 5-10 behandlinger, alt efter hvad der vurderes at være behov for. Undersøgelser foretaget af Regionshospitalet Viborg viser dog, at 11 ud af 15 mænd i alderen 42-67 år, der har forsøgt sig med shockwave behandling, oplevede positiv effekt efter blot 5 behandlinger.

Mød vores impotensbehandler, Peter

Hvis du er interesseret i at prøve en impotensbehandling med Shockwave-metoden, så vil du blive behandlet af vores fysioterapeut Peter Fønss, som er specialiseret og har stor erfaring på området. Du kan derfor roligt stole på, at du er i trygge hænder.

Kontakt Hasle Fysioterapi med dine spørgsmål

Sidder du inde med nogle spørgsmål til vores impotensbehandling eller andre ydelser, er du velkommen til at kontakte os telefonisk eller via e-mail. Så vil vi hjælpe dig efter bedste evne. Se også vores priser, og bestil tid til Shockwave-behandlingen.

Vi samler på tilfredse kunder

Kunderne siger

Fantastisk sted

Fantastisk sted med yderst søde kompetente hjælpere der giver dig og din virksomhed nye glade medarbejdere og modet på sund kost samt motion, en opfordring til sundhedstjek kan anbefales herfra

Kan klart anbefales!

Jeg har lige fået min første behandling hos Thomas fra Hasle Fysioterapi, og jeg har svært ved at få armene ned af bare begejstring. Yderst kompetent, dygtig, behagelig og motiverende – lige noget der skulle til, med den skade jeg render rundt med. Jeg anbefaler med højeste karakter Hasle Fysioterapi til enhver. De kan deres kram, og man går derfra med en masse positivitet og ikke mindst; MINDRE SMERTER.

Altid god service

Et besøg hos Hasle Fysioterapi og Thomas har fået løsnet mit hold i ryggen. Hvilket han i øvrigt har gjort før. Der er altid god service, lave priser og rimelig ventetid. I øvrigt virker personalet glade og imødekommende.

Fantastisk sted

Fantastisk sted med yderst søde kompetente hjælpere der giver dig og din virksomhed nye glade medarbejdere og modet på sund kost samt motion, en opfordring til sundhedstjek kan anbefales herfra

Kan klart anbefales!

Jeg har lige fået min første behandling hos Thomas fra Hasle Fysioterapi, og jeg har svært ved at få armene ned af bare begejstring. Yderst kompetent, dygtig, behagelig og motiverende – lige noget der skulle til, med den skade jeg render rundt med. Jeg anbefaler med højeste karakter Hasle Fysioterapi til enhver. De kan deres kram, og man går derfra med en masse positivitet og ikke mindst; MINDRE SMERTER.

Altid god service

Et besøg hos Hasle Fysioterapi og Thomas har fået løsnet mit hold i ryggen. Hvilket han i øvrigt har gjort før. Der er altid god service, lave priser og rimelig ventetid. I øvrigt virker personalet glade og imødekommende.

Kontakt os for at høre, hvad vi kan tilbyde dig

Det kan føles grænseoverskridende at skulle besøge en fysioterapeut for første gang, når du skal godt i gang med et behandlingsforløb. men vi lover dig, at du er i gode hænder hos vores fysioteraoeuter her i Aarhus. Uanset om du er henvist af din praktiserende læge eller selv har taget initiativet til at lade en fysioterapeut hjælpe dig med din smerteproblematik, tager vi imod dig med åbne arme og får dig til at føle dig godt tilpas.

Du finder os i vores lækre lokaler på adressen Sommervej 31F i 8210 Aarhus V. Her er vi blevet en del af Zenit House, som er en fleksibel og moderne bygning med flere virksomheder under samme tag. Vi har den helt optimale placering lige på hjørnet af Viborgvej/Ringvejen, og det er derfor nemt at komme til og fra klinikken i bil, på cykel eller med offentlig transport i forbindelse med din behandling.

Åbningstider

Mandag – Torsdag 8.00 – 18.00
Fredag 8.00 – 16.00
Lørdag – Søndag Lukket

Find vej

Har du spørgsmål?

Åbningstider

Mandag – Torsdag 8.00 – 18.00
Fredag 8.00 – 16.00
Lørdag – Søndag Lukket

Find vej