Velkommen til ED Danmark

ED Danmark og impotens behandling

Rejsningsproblemer, som også kaldes erektil dysfunktion (ED) eller impotens, er udbredt i Danmark. Cirka hver femte mand i 40-års-alderen har oplevet problemer med at opnå eller opretholde en rejsning. Du har rejsningsproblemer, hvis du flere gange har oplevet problemer med at opnå eller opretholde en rejsning i forbindelse med seksuel aktivitet. Alle mænd kan altså opleve problemer med rejsning, og der er kun grund til bekymring, hvis det sker ofte eller hver gang under seksuel aktivitet.

For at få en rejsning kræves det, at blodtilførslen øges mindst 20 gange. Når du oplever en rejsning slapper dine glatte muskelceller af, blodkarrene udvider sig, og der strømmer blod ud i penis. Blodet bliver i penis, og den bliver dermed hård og stiv. Er du blevet impotent er din krops evne til at tilføre blod i penis forringet, men der findes mange metoder til impotens behandling. Hos Hasle Fysioterapi benytter vi shockwave behandling.

Hvorfor oplever jeg rejsningsproblemer?

Der findes mange forskellige årsager til, hvorfor man oplever rejsningsproblemer. Det kan skyldes både psykologiske og organiske årsager.

De psykologiske årsager kan være:

Derudover er der organiske årsager som kan være:

Der kan også være legemlige årsager til rejsningsproblemer, hvoraf nogle oftere er skyld i impotens end andre, hvis årsagen udelukkende er grundet legemlige årsager:

Kroppen forandres med alderen, og det er normalt, at der skal mere til for at opnå og opretholde en rejsning, da blodkarrene bliver mere forkalkede i og omkring penis. Har din partner også seksuelle vanskeligheder, kan dette også påvirke din rejsning negativt, da manglende lyst til sex eller manglende fugt i skeden hos kvinden påvirker mandens rejsning. Snak derfor med din partner, hvis du er i tvivl om lysten til sex hos dem, da det kan ende med at have en længere psykologisk effekt på dig.

Alkohol og rejsningsproblemer

Alkohol formindsker kroppens produktion af det mandlige kønshormon testosteron, som resulterer i nedsat sexlyst og rejsningsproblemer, som kan medføre impotens. Derudover kan alkohol medføre skader på dit nervesystem samt skader på hjerneområder, der har betydning for dit sexliv. Skader du bestemte nerveceller kan det forårsage rejsningsbesvær samt problemer med sædejakulering.

Rygning og rejsningsproblemer

Tobak skader evnen til at opnå og opretholde en rejsning, og øger altså risikoen for impotens. Nikotinen i cigaretter øger risikoen for forkalkning i de små blodkar, hvilket resulterer i en nedsat blodtilførsel til kønsorganerne. Dermed kan man som ryger forbedre rejsningsevnen ved at stoppe med at ryge eller skifte til e-cigaretter.

De forskellige typer af rejsningsproblemer

Impotens rammer mænd forskelligt, og der findes forskellige typer af rejsningsproblemer.

Hvordan ved jeg, om jeg er impotent?

Hvis du er i tvivl omkring din evne til at opnå og opretholde en rejsning, kan du gå til egen læge. Din læge vil spørge dig om fysiske og psykiske forhold, der kan påvirke din evne til at få en rejsning. Lægen vil formentlig tjekke dit blodtryk, stofskifte, kolesterol, hjerte og blodsukker, da rejsningsbesvær kan være første tegn på diabetes.

Tyder det på, at det er psykologiske forhold som eksempelvis præstationsangst, stress eller depression, der skyldes mistanken om impotens, kan en samtale med en psykolog også komme på tale. Du kan spørge din læge om de forskellige metoder til behandling af impotens.

Test dig selv her

Er rejsningsproblemer normalt?

Rejsningsproblemer bliver mere og mere normalt i forbindelse med alderen. Impotens rammer cirka 5% af mænd i 40-års-alderen i en så høj grad, at der kræves behandling. Cirka 10% af mænd i 50-års-alderen rammes af impotens, og chancen for at blive impotent stiger mere og mere med alderen. Tallet for antal mænd, der har oplevet rejsningsproblemer uden behov for behandling er dog meget større, og det er altså meget almindeligt at have oplevet problemer med rejsningen. Om man bliver ramt af impotens afhænger derudover meget af den enkelte mands sundhedsmæssige tilstand. 

Mange mænd der rammes af impotens kan heldigvis komme i behandling.

Forskellige metoder af impotens behandling

Der findes mange forskellige metoder til behandling af rejsningsproblemer, hvor der kan nævnes vakuumpumpe, injektioner i penis, penisring og psykologisk behandling, men disse behandlingsmetoder kan sjældent stå alene uden en form for sideløbende medicinsk behandling såsom viagra-tabletter. 

Hos Hasle Fysioterapi gør vi derfor brug af shockwave behandling, som er blevet brugt til at behandle rejsningsbesvær siden 2010.

Vores behandling af impotens

Shockwave er en non-invasiv behandling af impotens, som er uden bivirkninger. Behandlingen kan som regel stå alene uden sideløbende medicinindtag. 

Shockwave er en behandling, hvor der sendes lydbølger ind mod penis med høj frekvens. Disse lydbølger trænger ind gennem huden og ind i vævet, hvor de øger blodcirkulationen samt stimulerer dannelsen af nye blodkar i og omkring penis. 

Shockwave behandlingen mod impotens kræver normalvis 5-10 behandlinger alt efter, hvad der vurderes at være behov for. Undersøgelser viser dog at langt de fleste mænd, der forsøger sig med shockwave behandling, allerede kan mærke en forbedring af deres sexliv efter blot 5 behandlinger.

Man kan efter endt behandling forlade klinikken uden smerter eller gener. 

Hvis du vil læse mere om vores shockwave behandling mod impotens, kan du klikke her.

En impotens behandling der virker

Ifølge en undersøgelse foretaget på Regionshospitalet Viborg oplevede 11 ud af 15 mænd i alderen 42-67 en positiv effekt efter blot 5 behandlinger. De 11 ud af 15 er fri for indtag af medicin for at opnå og opretholde en rejsning.

Test dig selv

Vores behandler

Hvis du vælger at blive behandlet med shockwave terapi gennem os, vil du blive behandlet af vores læge, Lasse Solskov, som har flere års erfaring med erektil dysfunktion og behandling heraf.

Vil du gerne vide mere om Lasse, kan du klikke her.

Kontakt os ved spørgsmål

Sidder du inde med nogle spørgsmål omhandlende impotens eller vores ydelse for behandling af impotens, kan du kontakte os på telefon: 86 15 47 46 eller på mail: mail@haslefysioterapi.dk. Så vil vi hjælpe dig efter bedste evne.

Hvad er ED?
Shock wave behandling
Booking
Behandler, Lasse Solskov