Hvad er årsagen til manglende rejsning?

Erektil dysfunktion (ED), som i normal tale kaldes impotens, er manglende evne til at opretholde en rejsning under samleje og er en af de mest forekommende problemstillinger i soveværelset. Er du impotent har du altså en nedsat evne til at få rejsning af penis under seksuel aktivitet. Det er vigtigt at fortælle, at impotens er en tilstand og ikke en sygdom, og at det kan behandles. Du kan læse mere om årsager til manglende rejsning herunder.

I starten kan det forekomme i perioder og gradvist blive oftere. Det rammer ofte mænd i 40-års-alderen og opefter, men kan også ramme mænd under 40-års-alderen. Undersøgelser har vist at 50 % af alle mænd over 60 år lider af impotens i større eller mindre grad.

Hos Hasle Fysioterapi gør vi brug af shockwave behandling mod impotens, som du kan læse mere om ved at klikke her.

Hvorfor er jeg blevet impotent?

I de fleste tilfælde skyldes rejsningsproblemer åreforkalkning i blodkarrene i penis. Der kan dog også være andre forskellige årsager til impotens, der kan spille ind, og som betyder, at du har eller kan få manglende evne til rejsning. Mænds rejsning forandres helt naturligt med alderen, hvilket betyder, at der skal mere til for at opnå og vedligeholde en rejsning af penis.  

Der kan både være organiske årsager, men også psykologiske årsager kan spille en rolle i forhold til impotens.

Cirka 80% af tilfældene skyldes en organisk årsag som:

Derudover kan det skyldes psykologiske årsager som:

Test din erektile dysfunktion ved hjælp af det internationale indeks af erektil funktion (IIEF5) spørgeskema, hvis du er i tvivl om du er ramt af impotens.

Hvornår skal jeg opsøge læge omkring impotens?

Vi anbefaler, at du opsøger læge, hvis du gentagne gange har oplevet manglende evne til at opnå rejsning på en periode over cirka 3 måneder. Impotens kan være første tegn på en ikke-konstateret sygdom som eksempelvis diabetes, forhøjet blodtryk eller depression, der er vigtige at få behandlet.

Behandleren vil foretage nogle undersøgelser af dig, hvor de mest hyppige undersøgelser er

Hvad betyder impotens for mig og mit forhold?

Impotens rammer den enkelte forskelligt, men kan have en negativ betydning for både dig og dit parforhold. Det ses hos mange mænd, at det går ud over deres livskvalitet, selvfølelse og deres parforhold. Mange mænd bliver mere usikre på sig selv, da det går ud over deres opfattelse af, hvad det vil sige, at være en mand. 

Ofte mister man lysten til samleje, hvilket medfører færre kærtegn og mindre kommunikation i parforholdet. Derudover er det ikke just bekymringsfrit for mænd at tage initiativ til at indlede et forhold med en partner. Der er mange overvejelser ved impotens og indledning til et parforhold, og det kræver meget mod at åbne op omkring sine rejsningsproblemer. 

Psykiske forhold kan også ændres meget grundet impotens, da manglende evne til rejsning kan få tankerne hen på dét fremfor at være sammen med sin partner under sex. Ens selvværd formindskes, og man tænker over, om det man gør ved partneren er godt nok. Det kan dermed påvirke lysten og intimiteten i parforholdet.

Hvad kan jeg selv gøre mod impotens?

Du kan forebygge manglende rejsning ved at holde dig til en sund livsstil. Du skal altså have en livsstil, der indebærer at du:

Vores behandling af impotens

Hvis du har oplevet manglende rejsning under sex, og nogle af de ovennævnte årsager til manglende rejsning kunne passe til dig, kan du benytte vores behandling. Behandlingen foregår ved hjælp af lydbølger, der trænger gennem huden og ind i vævet, hvor de øger blodcirkulationen samt stimulerer dannelsen af nye blodkar i og omkring penis. Læs mere om behandlingsmetoden ved at klikke her.

Du vil blive behandlet af vores fysioterapeut Peter Fønss. Peter er uddannet fysioterapeut og har stor erfaring med behandling af erektil dysfunktion, Peyronies (krummerik/skæv penis) og andre manderelaterede problematikker. 

Du kan læse om vores priser her eller gå direkte til bestilling af en tid ved at klikke her.

Kontakt os ved spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, store eller små, sidder vi klar til at besvare dem. Du kan få fat på os på telefon: 86 15 47 46 eller på mail: mail@haslefysioterapi.dk.

Tilstanden kan skyldes forskellige årsager:

 • Cirka 80% af tilfældene skyldes en organisk årsag som:
  • Alder
  • Sygdom som diabetes, forhøjet blodtryk, dyslipidæmi m.m.
  • Medicin
  • Overvægt
  • Rygning
  • Alkohol
 • Derudover kan det skyldes psykologiske årsager som:
  • Præstationsangst
  • Stress
  • Depression
  • Problemer i parforholdet

Ofte stillede spørgsmål

Q: Hvad er impotens?
A: Impotens, som også går under navnet Erektil dysfunktion, er en manglende evne til at opretholde en rejsning under samleje. Impotens er en tilstand og ikke en sygdom, og du kan derfor blive behandlet for det. 

Q: Hvordan kan impotens behandles?
A: Hos Hasle Fysioterapi gør vi brug af fokuseret shockwave behandling mod impotens

Q: Hvad skyldes impotens?
A: I de fleste tilfælde får du rejsningsproblemer på grund af åreforkalkning i blodkarrene i penis. Der kan både være organiske årsager som alder, sygdom eller overvægt. Det kan også være på grund af psykologiske årsager som præstationsangst, stress og depression.