Akupunktur hos Hasle Fysioterapi

Akupunktur er en ældgammel og meget veldokumenteret og rost behandlingsform, der er forankret i den kinesiske medicinlære. Den udgør et alternativ til traditionel medicinsk smertelindring og har været brugt inden for fysioterapien i den vestlige verden siden 1970’erne.

Hos Hasle Fysioterapi er vores team af fysioterapeuter uddannet i akupunkturbehandling gennem Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi, og vores medarbejdere er derfor fuldt i stand til både at udføre behandling samt i stand til at vurdere, om akupunktur er en relevant behandlingsform i forhold til din konkrete smerteproblematik – eventuelt i kombination med andre behandlingstyper. Vi anvender blandt andet akupunktur i forbindelse med behandling for akutte og kroniske sygdomme og lidelser såsom:

  • Rygsmerter
  • Migræne/hovedpine
  • Nakke og iskiasnerve
  • Gigtsmerter
  • Smerter i ekstremitetsled
  • Fibersprængninger og trælår
  • Betændelses- og irritationstilstande i muskler, sener og led

Hvordan foregår akupunkturbehandling?

Som det ses af listen ovenfor, der langt fra er udtømmende, kan akupunktur være gavnlig som behandlingsform i en lang række af tilfælde. Men hvordan foregår en akupunkturbehandling egentlig? Du ved sikkert allerede, at der anvendes nåle i forbindelse med akupunktur, men lad det ikke skræmme dig. Nålene er ultratynde og mærkes knapt nok, hverken når de sættes, eller når de efterfølgende skal sidde i kroppen for at have god effekt.

Akupunktur bygger på den grundtanke, at kroppen består af 12 energibaner – de såkaldte meridianer – der skal være i balance for, at vi har det godt og ikke oplever hverken fysisk eller psykisk smerte. Skabes der en ujævn energibalance, kan akupunkturnålene genoprette balancen i kroppen, hvis de placeres rigtigt.

Akupunkturnålene indsættes på bestemte punkter i musklerne langs med kroppens meridianbaner. Akupunktur kan antage mange former, og det er forskelligt fra akupunktør til akupunktør, hvilken konkret metode der anvendes. Nålene har en virkningstid, der vurderes individuelt i forhold til det behov, du har for smertebehandling, og du skal derfor regne med at ligge med nålene i kroppen i et stykke tid, hvor du skal slappe godt af. Se det som en kærkommen lejlighed til at koble lidt ud af hverdagens travlhed. Her får du en stund for dig selv, hvor du kan slippe bekymringer og bare være, imens nålene udøver deres magi.

Derfor virker akupunktur

Mange af vores patienter har en rigtig god effekt af akupunktur – eventuelt i kombination med anden behandling på klinikken. Det, der konkret sker under en behandling med akupunktur, er, at akupunkturnålene hver og en stimulerer dit nervesystem, og at denne stimulering kan resultere i smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding af dine muskler. Som før nævnt gør behandling med akupunktur ikke ondt, men du vil højst sandsynligt mærke en varm og prikkende fornemmelse i kroppen, ligesom at du måske vil føle, at musklen kortvarigt ”sover”. Det er helt normalt.

Som standard indsætter vi 4-8 nåle i området med symptomer og smerter, og den samlede behandling tager ca. 20 minutter. Nogle patienter mærker forskel allerede efter første behandling, imens der skal et længere behandlingsforløb med akupunktur til for andre. I gennemsnit ser vi god effekt efter 3-5 behandlinger (3-5 uger), hvor mange patienter oplever positive effekter, der viser sig gennem for eksempel bedring af nattesøvn, reduktion af smerter og bedring af de fysiske funktioner. Akupunktur kan have lette bivirkninger, og ca. 50 % af patienterne vil føle træthed efter behandlingen og eventuelt opleve, at smerteproblematikkerne blusser kortvarigt op, så smerterne tager til i dagene efter en behandling. Igen er det vigtigt at understrege, at dette er normalt, og at trætheden og smerterne hurtigt vil finde deres normale leje igen for derefter forhåbentlig at bedres gang for gang.

Akupunktur udført af uddannet personale

Som tidligere nævnt har vores fysioterapeuter gennemgået grundig uddannelse inden for akupunktur, og du kan derfor føle dig helt tryg ved at få foretaget behandling med akupunkturnåle her hos os. Vi tilbyder også mange andre behandlingsformer, og vi skræddersyr hvert enkelt forløb ud fra de behov, som vi vurderer, at den enkelte patient har. Vi vil gerne have dig så effektivt igennem behandlingen som muligt, så du hurtigt kan blive smertefri, men det kræver samtidig grundighed fra vores side i forhold til både diagnosticering og efterfølgende valg af behandling. Du kan læse nærmere om, hvordan et typisk forløb ser ud hos os, ved at klikke dig ind under forløb lige her. Mange forskellige behandlingsformer kan kombineres på kryds og tværs, og vi går langt for at sammensætte det forløb, der giver allerbedst mening i dit konkrete tilfælde.

Er akupunktur noget for dig?

Akupunktur løsner på nærmest magisk vis op for spændinger i musklerne og arbejder aktivt med kroppen indefra. Selvom akupunktur traditionelt har hørt under de mere alternative behandlingsformer, så tager flere og flere af de etablerede behandlere inden for den medicinske verden også i stigende grad akupunkturen til sig i disse år, og akupunktur er derfor ved at blive en meget anerkendt og veldokumenteret type af behandling, som rigtig mange danskere har stor glæde af i forbindelse med både mindre og større skavanker.

Om akupunktur er noget for dig, er svært at sige. Vi opfordrer dog alle patienter til at prøve det, hvis det giver mening i deres behandlingsforløb hos os, men det står dig helt frit for at takke ja eller nej til akupunktur. Nogle har rigtig god effekt af behandlingen, imens andre ikke mærker den store forandring, men uanset hvad gælder det, at det er en god idé at være tålmodig og ikke forvente, at de store resultater viser sig lige med det samme. Som med så meget anden behandling tager det tid, før effekten af akupunktur viser sig, men passer du behandlingerne regelmæssigt, er der gode chancer for, at du vil opleve bedring i forhold til de problematikker, du havde, da du trådte ind i klinikken hos Hasle Fysioterapi for første gang. Vil du vide mere om akupunktur eller om andre typer af behandling hos os, er du velkommen til at kontakte klinikken med dine spørgsmål. Vi glæder os til at høre fra dig og til at hjælpe dig godt i gang med behandlingen.

Akupunktur er en gammel, veldokumenteret og rost behandlingsform, der stammer fra den kinesiske medicinlære. Den er blevet brugt inden for fysioterapien i den vestlige verden siden 1970’erne, som et alternativ til traditionelt medicinsk smertelindring. Det er nåle, som bliver indsat på bestemte punkter i musklerne langs kroppens meridianbaner.

Den samlede behandling tager cirka 20 minutter. Nogle patienter mærker allerede forskel efter første behandling, mens der skal et længere behandlingsforløb med akupunktur til for andre. I gennemsnit er der en god effekt efter tre til fem uger, som svarer til tre til fem behandlinger.

Akupunktur bygger på den grundtanke, at kroppen består af 13 energibaner – også kaldet meridianer. Hvis kroppen er i en ujævn energibalance, så kan akupunkturnålene gå ind og genoprette balancen i kroppen, hvis nålene bliver placeret rigtigt.

Vi samler på tilfredse kunder

Kunderne siger

Fantastisk sted

Fantastisk sted med yderst søde kompetente hjælpere der giver dig og din virksomhed nye glade medarbejdere og modet på sund kost samt motion, en opfordring til sundhedstjek kan anbefales herfra

Kan klart anbefales!

Jeg har lige fået min første behandling hos Thomas fra Hasle Fysioterapi, og jeg har svært ved at få armene ned af bare begejstring. Yderst kompetent, dygtig, behagelig og motiverende – lige noget der skulle til, med den skade jeg render rundt med. Jeg anbefaler med højeste karakter Hasle Fysioterapi til enhver. De kan deres kram, og man går derfra med en masse positivitet og ikke mindst; MINDRE SMERTER.

Altid god service

Et besøg hos Hasle Fysioterapi og Thomas har fået løsnet mit hold i ryggen. Hvilket han i øvrigt har gjort før. Der er altid god service, lave priser og rimelig ventetid. I øvrigt virker personalet glade og imødekommende.

Fantastisk sted

Fantastisk sted med yderst søde kompetente hjælpere der giver dig og din virksomhed nye glade medarbejdere og modet på sund kost samt motion, en opfordring til sundhedstjek kan anbefales herfra

Kan klart anbefales!

Jeg har lige fået min første behandling hos Thomas fra Hasle Fysioterapi, og jeg har svært ved at få armene ned af bare begejstring. Yderst kompetent, dygtig, behagelig og motiverende – lige noget der skulle til, med den skade jeg render rundt med. Jeg anbefaler med højeste karakter Hasle Fysioterapi til enhver. De kan deres kram, og man går derfra med en masse positivitet og ikke mindst; MINDRE SMERTER.

Altid god service

Et besøg hos Hasle Fysioterapi og Thomas har fået løsnet mit hold i ryggen. Hvilket han i øvrigt har gjort før. Der er altid god service, lave priser og rimelig ventetid. I øvrigt virker personalet glade og imødekommende.

Kontakt os for at høre, hvad vi kan tilbyde dig

Det kan føles grænseoverskridende at skulle besøge en fysioterapeut for første gang, når du skal godt i gang med et behandlingsforløb. men vi lover dig, at du er i gode hænder hos vores fysioteraoeuter her i Aarhus. Uanset om du er henvist af din praktiserende læge eller selv har taget initiativet til at lade en fysioterapeut hjælpe dig med din smerteproblematik, tager vi imod dig med åbne arme og får dig til at føle dig godt tilpas.

Du finder os i vores lækre lokaler på adressen Sommervej 31F i 8210 Aarhus V. Her er vi blevet en del af Zenit House, som er en fleksibel og moderne bygning med flere virksomheder under samme tag. Vi har den helt optimale placering lige på hjørnet af Viborgvej/Ringvejen, og det er derfor nemt at komme til og fra klinikken i bil, på cykel eller med offentlig transport i forbindelse med din behandling.

Åbningstider

Mandag – Torsdag 8.00 – 18.00
Fredag 8.00 – 16.00
Lørdag – Søndag Lukket

Find vej

Har du spørgsmål?

Åbningstider

Mandag – Torsdag 8.00 – 18.00
Fredag 8.00 – 16.00
Lørdag – Søndag Lukket

Find vej