Akupunktur mod rygsmerter 

Langt de fleste danskere stifter bekendtskab med rygsmerter i løbet af deres liv. Det kan skyldes alt fra forkerte arbejdsstillinger til forkerte løft. Fælles for rygproblemer er, at de forvolder ubehag og nedsat bevægelighed, hvilket kan være både invaliderende og hæmmende for en velfungerende hverdag.

Heldigvis findes der effektive metoder til at udbedre smerterne. En af de mest aktuelle og anerkendte behandlingsformer mod rygsmerter er kinesisk akupunktur. Er du en af dem, der døjer med smerter i ryggen, kan du bestille tid til en akupunkturbehandling hos Hasle Fysioterapi allerede nu. Ønsker du at blive klogere på selve behandlingen og dens muligheder, kan du læse videre her.

Effektiv behandling mod kroniske og akutte rygsmerter  

Nogle rygsmerter udvikles gradvist, mens andre opstår som akutte smerter. Uanset om der er tale om temporære eller kroniske rygsmerter, kan akupunktur være en yderst virkningsfuld behandling. Den kan blandt andet anbefales til følgende rygproblemer:


Akupunktur har i mange tilfælde vist sig at være mere effektiv og smertelindrende end konventionel behandling af rygsmerter. Metoden har ofte en hurtig og god effekt, hvor smertelindringen allerede kan mærkes efter første behandling.

Det varierer, hvor mange behandlinger der skal til for at sikre den vedvarende effekt. Nogle oplever, at en enkelt behandling er nok til at udbedre smerten, men de fleste har glæde af flere behandlinger. Det gælder særligt, når der er tale om langvarige og kroniske rygsmerter.

Hvordan fungerer akupunktur?  

Når vi oplever smerter i ryggen, vil der være ubalance i kroppens meridianer, som transporterer energi rundt til vores muskler og organer. For at lindre smerterne er det nødvendigt at genoprette balancen, hvilket akupunktur netop formår at gøre.

Under behandlingen placeres små, tynde nåle på kroppen langs med meridianbanerne. Nålene gør kroppen opmærksom på, hvor der er ubalance og sætter gang i samspillet mellem meridianer og andre kropssystemer, som genopretter balancen. Akupunktur går dermed ind og påvirker kroppen til selv at lindre smerten.

For nogle kan tanken om nåle virke en smule skræmmende, men der er ingen grund til bekymring. Akupunkturnåle er meget tynde og mærkes kun en lille smule. Generelt anses akupunktur for at være en tryg behandling, hvor patienten blot skal ligge og slappe af, mens nålene udøver magi. 

Akupunktur mod andre smerteproblematikker 

Akupunktur benyttes i mange tilfælde og er gavnligt for mere end blot rygsmerter. Behandlingsformen kan også have yderst gode resultater på andre akutte og kroniske smerter som migræne, gigtsmerter, fibersprængninger og meget andet. Helt generelt bidrager akupunktur også til at styrke dit immunforsvar, fordi det skaber en god balance i kroppen. Der findes altså mange årsager til, at behandlingen kan være nyttig. 

Læs mere om vores forløb, eller kontakt os 

Vores dygtige fysioterapeuter er uddannet til at vurdere, hvilke behandlingsformer der er relevante for forskellige smerteproblematikker. Vi foretager altid en grundig undersøgelse og hjælper med at skræddersy et behandlingsforløb ud fra din specifikke sag.

Hvis du vil vide mere om, hvordan et forløb hos Hasle Fysioterapi foregår, kan du læse videre på vores hjemmeside. Du er også meget velkommen til at kontakte os for en indledende samtale. Vi står klar med professionel hjælp og vejledning, som sikrer et trygt, virkningsfuldt og helhedsorienteret behandlingsforløb.