Ultralydsbehandling mod smerter og gener

Supplér din fysioterapi med ultralydsbehandling for hurtigere og bedre resultater hos Hasle Fysioterapi.

Hos Hasle Fysioterapi kan du supplere dine fysioterapi med ultralydsbehandling. Ultralydsbehandling har en efterhånden yderst veldokumenteret effekt som supplement til dine traditionelle fysioterapautiske behandlinger.

Ligesom laserterapi, vil ultralydsbehandling i fysioterapi kunne skabe både lindrende og helingsfremmende effekter på skadet eller udsatte områder på kroppen.

Behandlingen skal ikke forveksles med ultralydsscanning, hvor vi går ind og præciserer en diagnose via ultralyd. Ultralydsbehandling er derimod en proces, der aktivt stimulerer og forbedrer et særligt belastet, betændt eller ligefrem skadet område i vævet eller sener.

Hvor kan ultralydsbehandling gavne dig?

Ultralydsbehandling er især effektivt mod skader i væv og sener og inflammation i kroppen. Behandlingen anbefales især, hvis den fysiske skade eller gene forekommer yderligt i kroppen. Er der tale om dybereliggende fysiske problemstillinger, vil vi ofte anbefale laserbehandling.

Ultralydsbehandling i fysioterapi kan især være gavnligt mod:

  • Fibersprængninger samt sene- og muskelskader
  • Smerter og ømhed i forbindelse med skader og overbelastning
  • Inflammatoriske tilstande i kroppen
  • Blod- og væskeansamlinger

Overordnet set bidrager ultralyden med øget blodgennemstrømning og fjerner derigennem trykket på de skadede og belastede områder. Det øger derved kroppens naturlige regenereringsproces og reducerer derved restitutionsperioden for den pågældende skade eller lidelse.

Ultralydsbehandling er smertefrit og uden bivirkninger

Ultralydsbehandling kaldes også visse steder for mikromassage. Og det er der en grund til. Behandlingen har nemlig en muskelafslappende effekt grundet den øgede blodtilførsel og kan derfor minde om en slags massage med en del ekstra positive sideeffekter.

Præcist som i behandling med laserterapi, vil ultralydsbehandling ikke forårsage nogen form for penetration af hud eller væv. Behandlingen foregår via lydbølger, der sendes igennem huden og vævet uden at påføre fysisk skade af nogen art.

Du vil derfor hverken føle smerte eller ubehag under behandlingen, og der er ingen dokumenterede bivirkninger i forbindelse med ultralydsbehandling. Nogen mærker en let varmende følelse på det ultralyds behandlede sted, mens andre efterfølgende vil kunne opleve en let uro eller træthedsfornemmelse på det behandlede område.

Intet andet end harmløse lydbølger

Kombinationen af smertefri, effektiv behandling med positive resultater gør for mange ultralydsbehandling til et foretrukket supplement til fysioterapien.

Om du så er ramt af en akut sportsskade i form af læsion på ledbånd, fibersprængning eller seneskade, eller om du eksempelvis lider af smerter fra en øm og overbelastet akillessene eller albue, så vil ultralyd altid være en oplagt behandlingsform.

Der er tale om et harmløst ultralydsapparat, som udsender lydbølger, der kan trænge ned i det ødelagte eller belastede væv, hvor smertelindrings- og helingsprocessen igangsættes. Processen er helt igennem smertefri fra ende til anden.

Du kan derfor roligt booke en tid til ultralydsbehandling, hvis du ønsker at supplere et i forvejen igangværende forløb hos os, eller hvis du er helt ny og ønsker denne behandling for et specifikt fysisk problem.

Find årsagen til smerter med ultralydsscanning

Ultralydsscanning er et meget almindeligt diagnosticeringsværktøj inden for fysioterapien, hvor det ikke altid er nok at se og mærke udenpå kroppen for at forstå problemet. Med en ultralydsscanning kan vi komme nærmere og blive mere specifikke på din diagnose samt på, hvad der skal til for, at du kan få det bedre og forhåbentlig blive helt eller delvist smertefri efter en skade.

Læs mere om brugen af ultralydsscanning hos Hasle Fysioterapi her, og kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål til det at få foretaget ultralydsscanning på klinikken.

Kom tættere på både problemet og løsningen

Det kan være rigtig hårdt at gå rundt med smerter i kroppen, og smerterne kan hurtigt komme til at spille ind på din livskvalitet. Derfor er det vigtigt, at du bliver undersøgt af en professionel og får igangsat den korrekte behandling så hurtigt som overhovedet muligt.

Det er ikke altid, at vi tilbyder ultralydsscanning, når vi skal give dig en diagnose, men i rigtig mange tilfælde giver det god mening. Scanning med ultralyd giver os nemlig meget detaljerede billeder af både typen og omfanget af din skade. Med en scanner kan vi for eksempel stille skarpt på muskler, sener, ligamenter, slimsække og knogler og dermed udpege det præcise problem.

Når vi har afgivet en præcis diagnosticering på baggrund af undersøgelsen, kan vi iværksætte et forløb med den mest optimale behandling og effekt, så du kan blive smerterne kvit. Med den rette behandling vil du hurtigt kunne mærke en forskel, og du vil forhåbentlig opleve, at smerterne mindskes dag for dag.

Diagnosticering samt løbende eller afsluttende evaluering

Ultralydsscanning anvendes ikke kun til indledende diagnosticering. Metoden kan også bruges løbende i dit behandlingsforløb og eventuelt som afslutning på forløbet. Det giver os mulighed for at vurdere effekten af den behandling, du gennemgår eller har gennemgået hos os.

Afhængigt af om scanningen viser en god effekt på skaden eller ej, kan det være relevant at fortsætte den fastlagte behandling eller nødvendigt at sadle om og prøve noget helt andet. Det vurderer vi selvfølgelig først og fremmest på baggrund af din egen oplevelse af smerterne. Beslutningen om fortsat eller anden type behandling kan dog understøttes af en supplerende ultralydsscanning, der giver os et mere nuanceret billede af, hvordan det står til i de berørte muskler og led.

Vi bruger særligt ultralydsscanning, hvis der er mistanke om en tilstand, der måske skal behandles medicinsk eller kirurgisk. Som udgangspunkt behandler vi naturligvis helst gennem øvelser fra fysioterapien, men vi er også bevidste om, at ikke alle skader kan udbedres med træningsøvelser alene. Sommetider skal større indgreb til, for at vores patienter oplever en markant forskel i smerteniveau og bliver så funktionsdygtige som muligt igen.

Sådan foregår ultralydsscanning hos Hasle Fysioterapi

I klinikken er det vores dygtige medarbejdere Jacob Gjettermann Knudsen og Thomas Grundal-Rasmussen, der står for at foretage ultralydsscanninger. Du vil typisk blive tilbudt en scanning med ultralyd, hvis din fysioterapeut har vurderet, at en mere dybdegående undersøgelse er nødvendig. Som før nævnt er det nemlig langt fra alle vores patientforløb, der inkluderer ultralydsscanning. Din fysioterapeut vil altid kunne hjælpe dig med at vurdere, om det giver mening at tilbyde ultralydsscanning i dit konkrete tilfælde.

Ultralydsscanning er et diagnosticeringsværktøj, der gør, at vi kan blive mere specifikke omkring din diagnose. Vi kan danne os et detaljeret billede af typen og omfanget af en given skade, så du kan få den bedste behandling.

Vi bruger ultralydsscanningen løbende i dit behandlingsforløb eller til slut for at kunne vurdere effekten af den behandling, du gennemgår eller har gennemgået. Vi bruger også ultralydsscanning, hvis der er mistanke om en tilstand, som bliver behandlet medicinsk eller kirurgisk.

Scanningen er som regel hurtigt overstået og den foregår som udgangspunkt ved, at du får smurt en lidt kold gelé på det område, du skal have scannet. Scanneren er et lille, håndholdt apparat, der bliver ført rundt på området. Der bliver dannet et billede af din krop indefra via lydbølger, der bliver sendt ind i kroppen og reflekteret tilbage.

Vi samler på tilfredse kunder

Kunderne siger

Fantastisk sted

Fantastisk sted med yderst søde kompetente hjælpere der giver dig og din virksomhed nye glade medarbejdere og modet på sund kost samt motion, en opfordring til sundhedstjek kan anbefales herfra

Kan klart anbefales!

Jeg har lige fået min første behandling hos Thomas fra Hasle Fysioterapi, og jeg har svært ved at få armene ned af bare begejstring. Yderst kompetent, dygtig, behagelig og motiverende – lige noget der skulle til, med den skade jeg render rundt med. Jeg anbefaler med højeste karakter Hasle Fysioterapi til enhver. De kan deres kram, og man går derfra med en masse positivitet og ikke mindst; MINDRE SMERTER.

Altid god service

Et besøg hos Hasle Fysioterapi og Thomas har fået løsnet mit hold i ryggen. Hvilket han i øvrigt har gjort før. Der er altid god service, lave priser og rimelig ventetid. I øvrigt virker personalet glade og imødekommende.

Fantastisk sted

Fantastisk sted med yderst søde kompetente hjælpere der giver dig og din virksomhed nye glade medarbejdere og modet på sund kost samt motion, en opfordring til sundhedstjek kan anbefales herfra

Kan klart anbefales!

Jeg har lige fået min første behandling hos Thomas fra Hasle Fysioterapi, og jeg har svært ved at få armene ned af bare begejstring. Yderst kompetent, dygtig, behagelig og motiverende – lige noget der skulle til, med den skade jeg render rundt med. Jeg anbefaler med højeste karakter Hasle Fysioterapi til enhver. De kan deres kram, og man går derfra med en masse positivitet og ikke mindst; MINDRE SMERTER.

Altid god service

Et besøg hos Hasle Fysioterapi og Thomas har fået løsnet mit hold i ryggen. Hvilket han i øvrigt har gjort før. Der er altid god service, lave priser og rimelig ventetid. I øvrigt virker personalet glade og imødekommende.

Kontakt os for at høre, hvad vi kan tilbyde dig

Det kan føles grænseoverskridende at skulle besøge en fysioterapeut for første gang, når du skal godt i gang med et behandlingsforløb. men vi lover dig, at du er i gode hænder hos vores fysioteraoeuter her i Aarhus. Uanset om du er henvist af din praktiserende læge eller selv har taget initiativet til at lade en fysioterapeut hjælpe dig med din smerteproblematik, tager vi imod dig med åbne arme og får dig til at føle dig godt tilpas.

Du finder os i vores lækre lokaler på adressen Sommervej 31F i 8210 Aarhus V. Her er vi blevet en del af Zenit House, som er en fleksibel og moderne bygning med flere virksomheder under samme tag. Vi har den helt optimale placering lige på hjørnet af Viborgvej/Ringvejen, og det er derfor nemt at komme til og fra klinikken i bil, på cykel eller med offentlig transport i forbindelse med din behandling.

Åbningstider

Mandag – Torsdag 8.00 – 18.00
Fredag 8.00 – 16.00
Lørdag – Søndag Lukket

Find vej

Har du spørgsmål?

Åbningstider

Mandag – Torsdag 8.00 – 18.00
Fredag 8.00 – 16.00
Lørdag – Søndag Lukket

Find vej