YOGA

Hvis du før har prøvet yoga i Aarhus, ved du allerede alt om, hvad det går ud på. Men måske er du en af dem, der kun har hørt rigtig meget om det, men endnu ikke har prøvet det? I så fald kan du blive lidt klogere på, hvad yoga egentlig er lige her.

Yoga er et ældgammelt træningssystem, der blev udøvet for første gang for mange tusinde år siden. Det stammer fra Indien, og det oprindelige formål med yoga var at opnå Samâdhi, der er en form for salighed. Helt konkret betyder yoga at ”forene”, og her menes at skabe harmoni imellem krop og sind. Derfor bliver yoga i dag brugt til meget andet end bare træning og udstrækning af kroppen. Yoga er en populær meditationsform, der for mange har til formål at sikre mere indre ro, afstresning og øget åndedrætskontrol.

For dem, der dyrker yoga jævnligt, gælder det ofte, at yoga-timen virkelig er der, hvor man kommer helt ned i gear og glemmer hverdagens stress og jag. Vi mener derfor, de fleste mennesker har godt af en omgang yoga indimellem. Udfordringen for nogen vil muligvis være, at yoga kan virke ”langsomt” og ”kedeligt”, men det er blot indtil man opdager, hvor mange fordele, der medfølger efterfølgende.

Måske synes du, det virker for godt til at være sandt, at nogle simple øvelser og stillinger kan gøre så meget godt for sindet, men den er god nok – og det vil du opdage, så snart du lukker yoga ind i dit liv. Der findes flere forskellige former for yoga. Der kan være tale om både vinyasa-yoga, poweryoga, hot yoga, bikramyoga samt flere andre typer.

Der findes derfor både yoga for nybegynderen og den øvede, den der gerne vil svede ekstra meget og den, der gerne vil nyde en times stilhed i ro og fred. På denne side handler det om hatha-yoga, og det kan du læse meget mere om herunder. Der findes mange forskellige steder, hvor du kan dyrke yoga i Aarhus, men hos os får du naturligvis den bedste behandling og undervisning i byen.

Prøv yoga i Aarhus hos Hasle Fysioterapi

Hvis du har lyst til at prøve yoga, tilbyder Hasle Fysioterapi et 10 ugers forløb med hatha-yoga - en meget blid form for yoga, hvor alle kan være med. Hatha Yoga er en simpel yogapraksis med klassiske yogastillinger, meditation og åndedrætsøvelser. Alt sammen udført i et roligt tempo. Timen starter med kort meditation og opvarmning for at få gang i kroppen, og derefter fortsætter vi med en række forskellige stillinger og dybe stræk. Timen slutter af med en behagelig afspænding, så du forlader timen med ro i kroppen. 

Hatha-yoga er til dig, der ønsker en time med dybe stræk og stillinger, som giver en følelse af at komme helt ned i gear og blive fyldt op med velvære. Her bliver både din krop og dit sind styrket, da vi blandt andet kommer til at arbejde med at opnå indre fokus og koncentration, men også fysisk styrke.

Vores yogainstruktør Michelle guider dig igennem hele timen i et roligt tempo og forklarer alle yogastillingerne, så du er med hele vejen. Vi har et maksimalt antal deltagere på 8 mand for at sikre, at ingen bliver overset, og at du kan få hjælp til stillingerne, hvis du har behov for det. 

Efter de 10 uger har du forhåbentligt fået mod på endnu mere yoga, både derhjemme og på hold, og mærket en tydelig forbedring i din smidighed, styrke og balance - og ikke mindst større velvære i kroppen. 

Hasle Fysioterapi har alt udstyret, du skal bruge til yoga, så det eneste du skal gøre, er at møde op. Hos os finder du en klinik på knap 500 m2, hvor dygtige og kompetente fysioterapeuter står klar til at tage imod dig med åbne arme. Uanset om du kommer for at få fysioterapeutisk behandling eller deltage i vores yogahold, ryghold eller noget helt tredje, kan du se frem til professionel behandling hver gang. Vi tager imod både nybegyndere og øvede yogadeltagere, så du skal ikke være bange for at deltage, uanset hvilket niveau du er på.

Yogahold

Tilmelding foregår via klinikken eller ved at skrive en besked til vores yogainstruktør Michelle på tlf. 27 51 41 12 eller på mail: michelle@haslefysioterapi.dk. Da der er et begrænset antal pladser, så husk at melde dig til i god tid. 

URL: https://www.haslefysioterapi.dk/andre-sundhedsydelser/sundhedstjek

Søgeord: sundhedstjek, helbredsundersøgelse

SUNDHEDSTJEK

Måske kender du det selv – du har travlt på jobbet, og travlt med familien i din fritid. Der er børn, der skal hentes og bringes, vasketøj, der skal ordnes og aftensmad der skal laves. Det giver ikke ret meget overskud til at prioritere fysisk aktivitet eller sunde madvaner. Indimellem går det stærkt, og så er det ikke nødvendigvis den sundeste gang aftensmad, der bliver serveret. Måske har du bemærket en tilbagevendende hovedpine, eller det kan være, du generelt føler dig træt og uoplagt? I så fald kan det være på tide at få lavet et sundhedstjek.

Har du altså brug for motivation til at ændre på nogle vaner i din hverdag, både på jobbet og i din fritid? Vi udfører 360°-sundhedstjek, der giver dig et overblik over din sundhedstilstand. Fx måler vi din fedtprocent, bodyage, blodtryk, kondition, motionsvaner, kostvaner og mange andre målepunkter. Du får et præcist og overskueligt billede af dine stærke og svage sider, og vi kan derfor præcisere de områder, hvor du vil få mest ud af at lægge en ekstra indsats.

Sundhedstjekket omfatter oprettelse af professionel sundhedsprofil i et veludviklet testsystemet, tilsendelse af link til uddybende spørgeskema, fysiske tests på klinikken, grundig mundtlig og skriftlig tilbagemelding samt mulighed for retest og opfølgning, efter du har haft tid til at arbejde med de målsætninger vi har fastsat. 

Prioriter din sundhed med et sundhedstjek

Det giver sig selv, at et sundhedstjek er en god ide, hvis du ved eller har mistanke om, at du fejler noget. ET godt og sundt helbred er desværre ikke nogen selvfølge, og især alderen spiller ind, når det fx kommer til livsstilssygdomme mm.

I langt de fleste tilfælde har vores fysiske velbefindende noget at gøre med de valg, vi foretager os i det daglige. Det kan være i form af motion, kost og diverse forskellige vaner. Dog hænger det ikke altid sammen, og derfor oplever vi også, at mennesker, der lever sundt og dyrker masser af motion, alligevel bliver udsat for sygdom af den ene eller anden slags. Derfor kan det også være en god ide for dig, der umiddelbart er sund og rask at få lavet et sundhedstjek.

Ved at få lavet en helbredsundersøgelse hos os, kan du få identificeret eventuelle faresignaler, der kan være tegn på sygdom, eller som kan udvikle sig til sygdom på sigt. Vælger du at få lavet et sundhedstjek her, kan du regne med, at det er professionelle fysioterapeuter, der udfører det.

Dit 360°-sundhedstjek indeholder følgende:

De forskellige tests udføres af en af vores dygtige fysioterapeuter. Du skal afsætte ca. 1 time til testen. Kontakt os i dag for yderligere information.

Priser

Første sundhedstjek kr. 599,-

Opfølgende sundhedstjek kr. 399,-