Hvordan kommer jeg til fysioterapeut?

Har du problemer med smerter eller gener i bevægeapparatet, så er det en god idé at få en af vores fysioterapeuter til at undersøge dig. Vi har overenskomst med den offentlige sygesikring, men vi kan også behandle dig, selvom du ikke har en henvisning fra lægen.

Vi modtager følgende klienter:

Med henvisning – speciale 51

Har du gener i bevægeapparatet, kan din egen læge, en speciallæge eller en læge på hospitalet bevilge en henvisning til fysioterapi. Henvisningen til fysioterapi bliver som regel lagt elektronisk op på henvisningshotellet, så vi kan hente den til vores system. I nogle tilfælde bliver den sendt direkte til os, eller du får den med i hånden. Med denne henvisning får du ca. 40 % tilskud til din behandling fra den offentlige sygesikring.

Med henvisning – speciale 62

En læge eller speciallæge har stillet en diagnose, der berettiger dig til vederlagsfri fysioterapi. For at blive henvist til vederlagsfri fysioterapi, skal du have funktionsnedsættelser som følge af en progressiv sygdom eller en sygdom, der giver dig et svært fysisk handicap. I begge tilfælde får du 100 % tilskud til din behandling fra den offentlige sygesikring.

For at blive henvist til vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handicap skal personen opfylde alle følgende henvisningskriterier:

For at blive henvist til vederlagsfri fysioterapi til personer med funktionsnedsættelse som følge af progressiv sygdom skal personen opfylde alle følgende henvisningskriterier:

Læs mere her: www.sst.dk

Genoptræningsplan

Er du blevet undersøgt eller opereret på hospitalet, har du muligvis fået en genoptræningsplan til almen ambulant genoptræning. Genoptræningsplanen har du enten fået med i hånden eller den er sendt elektronisk til din e-boks. Er du i tvivl, så kontakt lægesekretæren på den afdeling på hospitalet, du har været tilknyttet.

For at kunne give dig en tid, har vi brug for både genoptræningsplanen, og det brev, der følger med, hvor der står, at du har fået bevilget en genoptræningsplan og at du kan vælge mellem en række privatpraktiserende fysioterapeutklinikker. Med genoptræningsplanen har du fået bevilget et genoptræningsforløb, hvor du får 100 % af behandlingen dækket af kommunen.

Privat sundhedsforsikring

Har du en privat sundhedsforsikring, f.eks. gennem dit arbejde, kan du ofte få bevilget dine behandlinger ved fysioterapeuten. Når du henvender dig for at få en tid, skal du oplyse, hvilken sundhedsforsikring du har og hvor mange gange du har fået bevilget. Selve bevillingen med skadesnummer og antal behandlinger kan du enten maile til os eller medbringe den første gang du kommer. Vi samarbejder med de fleste sundhedsforsikringer. Nogle kræver en henvisning fra egen læge og andre gør ikke - spørg dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl.

Uden henvisning

Kommer du ”ude fra gaden” uden henvisning eller konsultation ved læge, kan du få nøjagtig samme gode behandling, som alle andre. Ventetiden er kortere, fordi du ikke behøver forbi din egen læge, inden du kan få tid ved en af vores fysioterapeuter. Ofte kan du få en tid inden for 24 timer. Der ydes ingen tilskud til din behandling, så du betaler selv det fulde beløb.

Hjemmebehandling

Hvis du ikke selv kan komme til behandling på klinikken, har vi mulighed for at komme hjem til dig. Er du henvist til vederlagsfri fysioterapi, skal lægen have henvist dig til hjemmebehandling. Er du henvist med en genoptræningsplan, skal kommunen og fysioterapeuten godkende indstillingen til hjemmebehandling. Er du henvist til almindelig fysioterapi eller modtager du behandling uden henvisning, pålægges et kørselstillæg til din regning. Der ydes ikke yderligere tilskud til dette.

Ofte stillede spørgsmål

Q: Modtager I patienter med henvisninger?
A: Hvis du har gener, så kan en læge bevilge en henvisning til fysioterapi. Det kan både være din egen læge, en speciallæge eller en læge fra hospitalet. Med denne henvisning kan du få cirka 40 % tilskud til din behandling fra den offentlige sygesikring.

Q: Modtager I patienter med private sundhedsforsikringer?
A: Du får ofte bevilget dine behandlinger ved fysioterapeuten, når du henvender dig for at få en behandling. Du skal oplyse, hvilken sundhedsforsikring du har. Du kan maile bevillingen og skadesnummer med antal behandlinger til os. Vi samarbejder med de fleste sundhedsforsikringer. 

Q: Modtager I patienter uden henvisning?
A: Du kan få samme gode behandling som alle andre - uden først at få henvisning eller konsultation ved din læge. Her kan du ofte få en tid inden for 24 timer. Du får dog intet tilskud til din behandling, så du betaler selv det fulde beløb.